Πέμπτη, Μαΐου 12

ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΦΟΡΜΟΥΛΑ!

Φωτογραφία προφίλ του χρήστη Παναγιώτα Βασιλοπούλου
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ο MARCEL MAYER- ΤΣΙΝΑΦΟΡΝΙΩΤΗΣ - ΔΙΑΠΡΕΠΕΙ ΣΤΗ FORMULA ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟ ….
ΣΤΑ 14 ΤΟΥ Ο ΜΑΡΣΕΛ ΤΣΙΜΑΦΟΡΝΙΩΤΗΣ είναι άπιαστος.. ΕΔΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ
.


Ο Marcel Mayer- Τσιναφορνιώτης είναι ο 14 ετών Ελληνογερμανός που έχει γεννηθεί τον Απρίλιο του 2001 στη Γερμανία αλλά ο πατέρας του είναι Έλληνας με καταγωγή από το Στενίμαχο της Νάουσας. 
Το όνομα του έπρεπε να είναι παγκοσμίως γνωστό τόσο όσο είναι και η Formula , γιατί ο μικρός Marcel είναι ο πιο νεαρός Έλληνας οδηγός της Formulas .


Μια περιγραφή για το πώς ξεκίνησε την πορεία του ο Marcel , δικός μας Marcel . 
Το πάθος του ξεκίνησε όταν ήταν 6 χρόνων και οδήγησε για πρώτη φορά στα carts . 
Η συνεχείς προπονήσεις , η αγάπη του για το πιλοτάρισμα στις πίστες , τα γρήγορα αντανακλαστικά του και το αγωνιστικό πνεύμα . Ο αγωνιστικός θεσμός για τον Marcel , είναι ένα υψηλό ιδεώδες που διατηρεί ψηλά το ήθος του για την ανάπτυξη της πνευματικής και σωματικής μάχης και με αποτέλεσμα την καλλιέργεια του αθλούμενου. 
Ο κόπος του , η άμυλα ,οι θυσίες του για την μεγάλη του αγάπη , με ασφάλεια πάντα να οδηγεί στις ασφαλής πίστες τις αγωνιστικές , τον έκαναν να διακριθεί και να διαπρέψει . 
Όταν είδε τις υψηλές επιδόσεις του , Michael Schumacher , Kerpen στην δική του πίστα στο Kerpen , η εντυπωσιακή του οδήγηση και ο επαγγελματισμός της οδήγησης του για το νεαρό της ηλικίας του , έκανε ο Schumacher πρόσκληση στον πατέρα του Marcel , τον Άκη Τσιναφορνιώτη , να πάνε στο Βέλγιο , με σκοπό , να τον ελέγξει αν μπορεί να ανταποκριθεί σε πιο δύσκολες συνθήκες (πάντα ασφαλούς οδήγησης , στην ομάδα (Kaiser Schumacher Muchow).
Ο Marcel πιλοτάρισε στη πίστα με μεγίστη επιτυχία, με αποτέλεσμα να τον προσλάβει και να ανήκει στο δυναμικό της ομάδας του. Έως το 2014 , από το 2009 έτρεχε για την KSM με κύριο στόχο όταν φτάσει 14 χρονών να οδηγήσει στα μονοθέσια πια . 
Το ατύχημα του Schumacher , έφεραν ανατροπή στην πορεία που ήδη έχει χαράξει ο Marcel , όπως το ότι έχουν αρχίσει οι χορηγοί , να αποχωρούν , στην απόφαση του να τρέχει πλέον με ελληνική υπηκοότητα και την ελληνική σημαία. Η πορεία του δεν πρέπει να διακοπεί , από την αποχώρηση των χορηγών , γιατί ο φαύλος κύκλος που έχουν δημιουργήσει για την εκμετάλλευση των ταλαντούχων αθλητών , με σκοπό τα μεγάλα κέρδη , δεν επιθυμούν φαίνεται στην αγωνιστική πίστα την Ελληνική σημαία.
Είναι άδικο λοιπόν να διακόψουν την ταλαντούχα πορεία του Marcel , επειδή η επιθυμία του βρίσκει τους χορηγούς αντίθετους να επενδύσουν ,σε Έλληνα οδηγό, φερόμενοι με ανταγωνιστική στάση. 
Η πίστα της Νάουσας , έχει διαθέσει με μεγάλες θυσίες , όσα είναι εφικτά για να μην διακοπεί η λαμπρή πορεία του , μα δεν έχει όλες τις δυνατότητες για το μεγάλο κόστος των εξόδων που απαιτούνται για την διεξαγωγή ενός αγώνα μονοθέσιου. Χωρίς τις απαιτούμενες προϋποθέσεις ,είναι λογικό και εύλογο το ερώτημα μου , αν κινδυνέψει η ζωή του μικρού Marcel , από φθαρμένα λάστιχα (που γνωρίζουν όσοι έχουν ασχοληθεί με το αγώνισμα το ατομικό της Formula ,χωρίς καλή συντήρηση του μονοθέσιου , χωρίς την απαιτούμενη προστασία των Pit- Stop , ) ποιος θα φέρει μετά την ευθύνη , από τις μεγάλες εταιρίες που εν μέρει εκμεταλλεύονται τελικά τους αθλητές και επενδύουν μόνο με βάση τα δικά τους συμφέροντα; 
Ο Marcel, πάντως είναι θύμα ενός συστήματος χορηγών , που δεν επιθυμούν τουτέστιν , την Ελληνική σημαία στη Formula .


Βασιλοπούλου Παναγιώτα: 


1 σχόλιο:

  1. Χαρά μου που βλέπω τα ΄πονήματα μου στην ΕΣΔ . Μεγίστη Τιμή . Ταπεινά ευχαριστώ .
    Μετά Τιμής ,
    Βασιλοπουλου Παναγιώτα - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή